Digitarina

Tässä osiossa teet 13 minuutin pituisen digitarina-muotoisen osaamisportfolion työnhakuun. Digitarina on audiovisuaalinen esitys osaamisistasi, töistäsi ja taidoistasi, joka on toteutettu videomuodossa itse luomasi käsikirjoituksen pohjalta. Digitarinan kertojaäänenä toimit sinä itse. Videoportfolion ja digitarina-portfolion ero on siinä, että digitarinassa et esiinny itse kameran edessä, vaan nauhoitat äänitallenteen, jossa kerrot saman tarinan kuin videoportfoliolla. Videomateriaalin koostat valokuvista, skannatuista työnäytteistä ja halutessasi muista videotallenteista. Digitarinan tavoitteena on saada työnantaja kiinnostumaan sinusta tekijänä ja kutsumaan sinut haastatteluun.

Voit aloittaa digitarinan tekemisen  sen jälkeen, kun olet tehnyt tämän verkkojulkaisun oman osaamisen tunnistamista tukevat tehtävät. Niiden pohjalta suunnittelet digitarinallesi yksinkertaisen tekstirungon eli käsikirjoituksen.  Käsikirjoituksesta luodaan myös kuvakäsikirjoitus, jonka on tarkoitus auttaa sinua pohtimaan, mitä missäkin kohdassa esitetään. 

Alta löydät ohjeita ja vinkkejä käsikirjoituksen kirjoittamiseen, kuvakäsikirjoituksen tekemiseen, digitarinavideon laatimiseen, esiintymiseen äänitallenteella sekä editoimiseen.

Esimerkki digitarinasta

Tässä digitarina-esimerkissä esiinnytään omilla kasvoilla omaan alaan liittyvien kuvitusten lisäksi. Digitarinassa voit toimia myös vain kertojaäänenä.

Ohjeet

Käsikirjoitus

Käsikirjoitus auttaa sinua suunnittelemaan digitarinallesi sujuvan ja selkeän rakenteen.

Kuva ja ääni

Kuva ja ääni -ohje tarjoaa vinkkejä kuvien valintaan sekä esiintymiseen ääniraidalla.

Editointi

Editointiohje auttaa sinua digitarinasi viimeistelyssä.

Seuraava osio

Osaamisportfolio työnhaussa

Tästä osiosta löydät konkreettisia vinkkejä osaamisportfolion hyödyntämiseen työnhaussa.