Osaamisportfolio työnhaussa

Osaamisportfolio auttaa sinua hahmottamaan omat taidot ja osaamisen kokonaisuutena. Osaamisperustainen videoportfolio, digitarina tai teksti toimii hyvin osana suoraan työnantajalle kohdennettua työhakemusta, mutta sitä voi käyttää hyväkseen myös passiivisissa työnhakuväylissä.

Osaamisportfolio on erinomainen lisä työhakemuksessa. Mikäli olet toteuttanut videoportfolion tai digitarinan tiettyä työpaikkahakemusta varten, voit myös ladata videon omaan Google Driveen ja määrittää rajoitetut käyttäjäoikeudet videotiedostoon työnantajalle. Huolehdi, että portfolio-linkki toimii sujuvasti. Tekstimuoto toimii hyvin osana työhakemusta.

Voit myös ladata oman videoportfoliosi, digitarinasi tai tekstisi sinulle sopivaan verkkopalveluun. Seuraavassa osiossa kerrotaan lisää erilaisista verkkopalveluista.

Minne siis laitan oman osaamisperustaisen videoportfolioni, digitarinani tai tekstini?

Videoportfolion tai digitarinan voi ladata esimerkiksi videoportfoliopalveluun, omille verkkosivuille tai esimerkiksi LinkedIniin tai Facebookiin työnhaun tueksi. Tekstimuoto toimii suoran työhakemuksen lisäksi hyvin omilla verkkosivuilla tai LinkedInin biography-osiossa. Tekstimuotoa voi käyttää apuna esimerkiksi työhaastattelussa tai hissipuheessa eli pitchissä. 

Alla on listattu olennaisimpia videoportfoliosivustoja, portfoliopalveluita, verkkosivupalveluita sekä verkostoitumispalveluita.

Videoportfoliot

Portfoliopalvelut

Verkkosivupalvelut

Verkostoitumispalvelut